Turvallisuus. Käyttömukavuus. Huippulaatu.

ELTEN JALKINEILLA NAUTIT TYÖPÄIVISTÄSI
ELTEN valmistaa turvajalkineet sekä työjalkineet

ELTEN on palkittu saksalainen valmistaja, jolla on yli 100 vuoden kokemus turvajalkineiden kehittämisestä ja valmistamisesta. Mielestämme ELTEN valmistaa parhaat turvakengät alalle kuin alalle.

Tänä päivänä yritys on yksi Euroopan johtavista laadukkaiden turva- ja työjalkineiden valmistajista. Yli 310 työntekijän voimin ELTEN valmistaa vuosittain yli 2 miljoonaa jalkineparia.

ELTEN on panostanut erityisesti laajaan mallistoon, josta löytyvät ratkaisut alalle kuin alalle. Tuotteet toimitetaan nopealla aikataululla, laadusta tinkimättä. 

Tuotteet soveltuvat suomalaisiin olosuhteisiin niiden päällisen sekä pohjan ominaisuuksien osalta. Koot erityisesti lestin osalta ovat myös suomalaiseen jalkatyyppiin sopivat.

Voit tutustua tuotteisiin myös valmistajan verkkosivuilla: https://elten.com/en/

Katso alla oleva esittelyvideo valmistajasta ja tutustu tarkemmin.

Tutustu tuotteisiin

Verkkokaupastamme löydät laajan valikoiman erittäin turvallisia, huippulaadukkaita ja mukavia turvajalkineita

Tutustu katalogiin

Suomennetusta ELTEN -katalogista löydät suosituimmat mallit sekä selostuksen teknologioista, joita tuotteissa käytetään. 

LESTI:

Jokaisessa mallistossa käytetään yhtä tiettyä lestin leveyttä, joista on kerrottu alla. Yleisin lesti on normaali. Muutamassa mallistossa on saatavissa tiettyihin malleihin myös useampi lestin leveys, joista on ilmoitettu erikseen.

Kapea

Kapea lesti on naisten sirommalle jalkatyypille. Tämä on valintasi, jos jalkineet usein tuntuvat leveiltä.

Normaali

Yleisin leveys, joka on täydellinen valtaosalle suomalaisista. Jos kenkähyllystäsi löytyy “normaaleja” kenkiä, tämä on valintasi.

Leveä

Leveä lesti on oiva valinta, jos haluat ylimääräistä tilaa jalkineen kärkeen tai jos sinulla on leveät jalat.

Erittäin leveä

Erittäin leveä lesti on valintasi, jos haluat valtavan tilan jalkineen kärkeen.

Mallistot

WELLMAXX

Innovatiivisen, uuden pohjamateriaalin eli BASF:n kehittämän laajennetun termoplastisen polyuretaanin Infinergy®:n avulla huippuunsa viety kevyt ja vaimennettu askel. Samaa materiaalia käytetään iskunvaimennuksen parantamiseen mm. juoksukengissä

Materiaali kestää työkäytössä hyvin kemikaaleja ja kulutusta. Se palauttaa askelenergiastasi yli 55 %, joka auttaa sinua jaksamaan työpäiväsi aikana. Materiaali on niin pehmeää, että seisominen ja kävely tuntuu kuin kulkisit pumpulilla.

Tällä hetkellä markkinoiden kehittynein ja todennäköisesti paras välipohjan materiaali, johon varmasti ihastut! WELLMAXX -pohjalla varustetut tuotteet ovat todennäköisesti parhaat turvakengät seisomatyöhön tai koville kävelypinnoille.

Käyttösuositukset:

 • Ulkokäyttö mm. rakennusala
 • Sisäkäyttö mm. kovat teollisuuden kävelypinnat
 • Jos kärsit selkä- tai nivelongelmista 

Lesti: normaali

Pituus: normaali

Muutamarkkinoiden paras välipohjan vaimennus

WELLMAXX (TPU/Infinergy®)

MAXXIMO (TPU/Infinergy®)

WELLMAXX TRAINERS (PU/Infinergy®)

WELLMAXX L10 (TPU/Infinergy®)

729901_SENSATION_XX10_LOW_ESD_S3_19-20

SAFETY-GRIP

Suunniteltu kovaan käyttöön erityisesti ulkotöihin. Pohjan kuviointi ja syvät urat on suunniteltu tuomaan parhaan pidon unohtamatta askeleen luonnollista rullavuutta. Vakaa askel vähentää väsymystä – kaikilla pinnoilla ja kaikissa sääolosuhteissa. 

Käyttösuositukset:

 • Ulkokäyttö mm. rakennus- ja maanrakennusala, kaivosteollisuus

Lesti: normaali

(tietyistä malleista saatavilla 2 lisäleveyttä: leveä XW ja erittäin leveä XXW)

Pituus: normaali

Muuta: erittäin karkea pohjakuviointi

SAFEGUARD

Suunniteltu sinulle, jos tarvitset enemmän tilaa jalkineeseen. Suuri koko ja leveä kärkikuppi tuovat mukavuutta, joka ei jää huomaamatta, oli sinulla sitten leveä jalka tai korkea jalkapöytä. Pehmeä PU-materiaali on erittäin pitävä liukkaillakin pinnoilla, myös talvella. Hyvät työkengät lähes kaikkeen käyttöön.

Käyttösuositukset:

 • Ulkokäyttö mm. rakennusala
 • Sisäkäyttö mm. teollisuus

Lesti: leveä

Pituus: normaali

Muuta: korkea kärkikuppi

BIOMEX DYNAMICS

Malliston pohja jäljittelee paljain jaloin kävelemistä. S-muotoinen elementti ohjaa ja stimuloi jalan luonnollista liikettä, jolloin jalkalihaksesi vahvistuvat ja lopulta vähentävät riskiä pitkäaikaisille vammoille, kuten polvien tai lonkan nivelrikolle.

Käyttösuositukset:

 • Ulkokäyttö
 • Sisäkäyttö

Lesti: normaali

Pituus: normaali

DIMENSION PRO

Erittäin hyvä iskunvaimennus kovilla kävelypinnoilla. Pito-ominaisuudet hyvät tasaisilla teollisuuslattioilla mm. epoksipinnoilla hunajakennomaisen kuvioinnin vuoksi. Punaisen PIVOT-pisteet vähentävät kitkaa, joka estää jalkojen väsymistä töissä, jotka vaativat esimerksiksi toistuvaa kääntymistä työpisteellä sekä seisomista. Ennaltaehkäisee horjahteluja ja jalkojen vääntymistä.

Käyttösuositukset:

 • Sisäkäyttö
 • Liukkaat teollisuuspinnat
 • Seisomatyö, jossa toistuvaa kääntymistä työpisteellä

Lesti: normaali

Pituus: normaali

TRAINERS

Tässä mallistossa tärkeässä roolissa ovat sporttinen ulkonäkö, loistava käyttömukavuus sekä erittäin kevyt rakenne. Näitä tärkeämässä osassa on kuitenkin turvallisuus, jonka vuoksi malliston jalkineissa on laajalti turvaominaisuuksia.

Käyttösuositukset:

 • Ulkokäyttö
 • Sisäkäyttö

Lesti: normaali

Pituus: normaali

FUN

Värikäs turvajalkineiden mallisto, jolla erotut joukosta. Tässä mallistossa on keskitytty erityisesti turvallisuuteen ja mukavuuteen, erityisesti hengittävyyden osalta. Nämä mallit omaavat sporttisen ja tyylikkään muotoilun.

Käyttösuositukset:

 • Sisäkäyttö
 • Ulkokäyttö

Lesti: normaali

Pituus: normaali

NOVA

Naisten turvakengät! Tämä mallisto on suunniteltu naisten kapeammalle jalkatyypille tuomaan parhaan istuvuuden, jotta hiertymät sekä muut liian leveästä jalkineesta syntyvät oireet voidaan välttää. Mukavat värit sekä laajat turvaominaisuudet on otettu huomioon näiden mallien suunnittelussa. Istuvuutensa osalta valmistajan parhaat turvakengät naisille.

Käyttösuositukset:

 • Ulkokäyttö
 • Sisäkäyttö
 • Jos normaalilla lestillä varustetut jalkineet tuntuvat liian leveiltä

Lesti: kapea

Pituus: normaali

L10 (UP)

L10

L10

Erittäin suosittu, tyylikäs ja mukava mallisto! Tämä mallisto on suunniteltu turvaominaisuuksista ja mukavuudesta tinkimättä niin trendikkääksi, että nämä ovat lempijalkineesi sekä töissä, että vapaa-ajalla. Valmistajan parhaat turvakengät, kun haluat tennarin tyylikkyyttä ja monikäyttöisyyttä.

Käyttösuositukset:

 • Sisäkäyttö
 • Ulkokäyttö

Lesti: normaali

Pituus: normaali

Turvajalkineet diabeetikoille, ELTEN Dialution

JALKATERIEN SAIRAUDET

Jalkojen sairauksia ja jalkaterien epämuodostumia esiintyy yhä useammin ja niitä voivat olla esimerkiksi vääntynyt pitkä varvas, koukkuvarvas tai vaivaisenluu sekä diabeteksen aiheuttamat jalkaongelmat. Luonnollinen kuluminen, väärät jalkineet, onnettomuudet sekä periytyneet epämuodostumat ovat usein kivuliaita, joihin yleensä ei löydy sopivia jalkineita. Epämuodostumat jaloissa muodostavat painepisteitä, hankaumia sekä rakkoja. Jatkuva kipu sekä jalkineiden käytön epämukavuus ovat seurauksia väärien jalkineiden valinnasta.

DIALUTION

Turvajalkine diabeetikoille sekä jalkasairauksista kärsiville henkilöille.

Dialution-mallissa on irroitettava sisäjalkine, jossa on monikerroksinen rakenne. Rakenteessa on kalvo, joka on imukykyinen haavojen tuottamille nesteille eikä päästä niitä läpi ulompaan jalkineeseen silti säilyttäen hengittävyyden. Pehmusteet sekä saumaton rakenne edistävät herkkien jalkojen suojausta ja hyvinvointia.

Sisäjalkine tuo käyttäjälleen paremman hygienian helpon puhdistettavuutensa vuoksi, jolla voidaan välttää infektioiden uusiminen. Valkoisen sisuksen avulla vuotavat haavat voidaan nopeasti tunnistaa sekä saada ne hoidettavaksi. Näiden ominaisuuksien lisäksi jalkineessa on painetta tasaisesti jakava sisäpohjallinen.

Käyttösuositukset:

 • Ulkokäyttö
 • Sisäkäyttö
 • Diabeetikoille
 • Jalkasairauksista kärsiville henkilöille

Lesti: erittäin leveä

Pituus: normaali

Tutustu tuotteisiin

Verkkokaupastamme löydät laajan valikoiman erittäin turvallisia, huippulaadukkaita ja mukavia turvajalkineita

Vieritä ylös